гр. Антверпен – Белгия

гр. Антверпен – Белгия

Ще споделя и една малка част от действително многото снимки от Антверпен – Белгия – град, който непременно трябва да посетите, за да усетите атмосферата на Белгия. Ако трябва да го определя с една дума, то тя е неповторим! Чадърът, вече знаете, е абсолютно задължителен!

Антверпен е град в северната част на Белгия и център на провинция Антверпен във Фламандския регион. Това е градът, който нямате право да посетите Белгия и да пропуснете. Това е… Градът! Тук е историята на цяла Западна Европа и изобщо на целия модерен свят. От тук започва всичко…

Антверпен възниква като гало-римско селище между 2-ри и 3-ти век, но своят разцвет осъществява в периода на Великите географски открития. Точно по това време, естественото отлагане на наноси (от където междудругото идва и една от легендите за самото наименование на града) ограничава достъпа по вода до главния фламандски икономически център – Брюж. Така значението на Антверпен бързо нараства и той се превръща в център на цялата международна търговия и икономика, като става най-богатия град в Европа. Именно в периода на великите географски открития тук се стичат много чуждестранни търговци от Венеция, Испания, Португалия и Дубровник. И до ден днешен, пристанището на Антверпен е второто по големина в Европейския съюз.

Една от съботите ми, по време на престоя в Белгия, дъждовна разбира се, решавам да посетя Антверпен. Схемата е проста – Gare de Midi от Брюксел и на влака. За около час пристигам на ЖП гара, която, повярвайте ми, е невъзможно да бъде описана. Преброих около 4 нива, в които по съвършен начин е комбинирана функционалност, естетика и вкус. Сградата е строена преди повече от 100 години, но това се отразява единствено на чарът на това място. Докато е там, човек има чувството, че е в музей. Непосредствено до сградата на гарата има разположено огромно виенско колело, което е истинско предизвикателство да бъде снимано и събрано в близък кадър изобщо по някакъв начин.

“Gare
“Gare
“Gare
“Ferris
“Ferris
“Ferris
“Ferris
“Near
“Near
“Near
“Near
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“Main
“The
“The
“The
“The
“Town
“Town
“Guildhalls
“Guildhalls
“Het
“Het
“Stadspark
“Antwerp’s
“Antwerp’s
“Antwerp’s
“Antwerp’s
“Antwerp’s
“Antwerp’s
“Antwerp’s

Антверпен е град, който наистина трябва да посетите. Мога да разказвам ужасно много за всяка една от снимките по-горе, но уви, би отнело неоправдано дълго време да го правя точно сега. У когото се събуди любопитство за повече, знаете къде можете да ме намерите за информация.

Снимките можете да използвате само съгласно Условията за ползване на съдържание от този сайт.

Разгледайте и други дестинации от престоя ми в Белгия: